ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Poštujući Vašu privatnost i prepoznajući značaj zaštite podataka o ličnosti, u ime Piroćanac internet prodaje obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost podataka svih naših kupaca.
Da bismo izvršili prodaju, odnosno uspešno obradili Vašu porudzbinu potrebni su nam Vaši lični-osnovni podaci.
Podaci koje korisnik ostavlja prilikom kupovine na pirocanac.com su sledeći:
Ime i prezime
Adresa prebivališta/boravka
E-mail adresa
Broj telefona
Takođe, u cilju pružanja što kvalitetnije usluge i informisanja korisnika, email korisnika može biti iskorišćen u svrhu marketinških kampanja (newsletter), ali kupcima dajemo mogućnost odluke da li žele ili ne da se odjave sa mailing liste.
Vaši podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su nužni za obavljanje posla, pa se ovim obavezujemo da prikupljene podatke nećemo koristiti u bilo koje druge svrhe, niti ćemo iste učiniti dostupnim bilo kojem trećem licu.
Ukoliko želite da povučete saglasnost za obradu podataka, molimo da nam uputite zahtev na sledeću email adresu:onlineshop@pirocanac.com ili
preko KONTAKT strane. Mi ćemo u obradi tog zahteva utvrditi da li je opravdan i dalje postupati u skladu sa zakonom.

USLOVI KORIŠĆENJA

Poštovani korisnici, molimo Vas da pre poručivanja naših proizvoda, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svakom kupovinom na našem sajtu, znači da ste pročitali uslove i da ste saglasni sa njima u potpunosti.
Pristupanjem i korišćenjem ovog sajta Vi pristajete da postupate u skladu sa navedenim odredbama. Piroćanac d.o.o. zadržava pravo da promeni navedene uslove. Poseta i koiršćenje sajta nakon promene smatra se prihvatanjem uslova.
Sadržaji na Vebsajtu potiču iz različitih izvora i iz tih razloga oni mogu sadržati tehničke nepreciznosti ili štamparske greške. Piroćanac d.o.o. ulaže napore da podaci na Vebsajtu budu tačni i precizni, ali ne garantuje za njihovu tačnost. Piroćanac d.o.o. ne preuzima bilo kakvu odgovornost za bilo kakve greške ili nepravilnosti na Vebsajtu.
Piroćanac d.o.o. ne preuzima bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu štetu koju korisnici ili treća lica pretrpe pristupom i pretragom Vebsajta. Piroćanac d.o.o. se ni u kom slučaju neće smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu koju korisnik pretrpi zbog nemogućnosti da se izvrši bilo koja usluga koju nudi Vebsajt ili nemogućnosti da primi bilo koje informacije.
Piroćanac d.o.o. može prekinuti u svakom trenutku pristup Vebsajtu zbog njegovog održavanja, obezbeđenja ili bilo kog drugog tehničkog razloga i iz navedenih razloga neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koju pretpi korisnik, a koja je nastala zbog prekida pružanja usluga na Vebsajtu. Piroćanac d.o.o. takođe može zabraniti pristup korisniku ako oceni da je način njegovog korišćenja Vebsajta suprotan ovim odredbama, važećim zakonima ili se njegovim postupanjem povređuju bilo koja prava Piroćanca ili trećih lica.
Ove odredbe ni na koji način ne isključuju prava korisnika koja su utvrđena zakonom.
Prezentacija proizvoda na sajtu Piroćanac predstavljaju ponudu za kupovinu proizvoda. Piroćanac d.o.o. se maksimalno trudi da svi artikli na ovom sajtu budu prikazani sa ispravnim nazivima specifikacija, fotografijama i cenama. Ipak, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne. Roba poseduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu u skladu sa njenom namenom i deklaracijom.
Potvrdom porudžbenice Vi ste sklopili ugovor sa Piroćanac d.o.o. o kupovini određene robe i obavezali se da ćete istu platiti.
Ugovorna strana sa kojom ste zaključili ugovor je:

PIROĆANAC DOO, ARILJE
Španskih boraca 10, Arilje
PIB:100787241
Matični broj: 07972687

tel: 031 31-000-91 (ponedeljak-petak od 07 do 16h i subota od 07 do 14h.)
email: onlineshop@pirocanac.com

Sklapanjem ovog ugovornog odnosa ostvarujete sva potrošačka prava predviđena Zakonom o zaštiti potrošača koja uključuju pravo na vansudsko rešavanje eventualnog spora povodom ugovora o kupovini robe.
Cene artikala sa PDVom su naznačene uz svaki artikal, a možete ih videti tokom kreiranja porudžbenice, kao i na kraju gde imate pregled svih poručenih artikala, količina i cena. Cena dostave je 250,00 dinara i kreiranjem porudžbenice dajete saglasnost za plaćanje troškova dostave.
Piroćanac d.o.o. zadržava pravo izmena cena bez prethodne najave. Provera i ažuriranje stanja zaliha se vrši više puta u toku dana. Trudimo se da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne grantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Piroćanac d.o.o. ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do greške prilikom postavljanja cene na sajtu.
Piroćanac ® zaštićeni znak, kao i svi drugi žigovi, ilustracije, fotografije, grafizmi i slike koje se nalaze na Vebsajtu su u vlasništvu Piroćanca ili trećih lica koji su Piroćancu dali licencu ili pravo za njihovo korišćenje. Nije dozvoljena bilo kakva potpuna ili delimična reprodukcija, distribucija ili izmena navedenog sadržaja sa Vebsajta i svako postupanje suprotno navedenom predstavlja kršenje zakona.
Sadržaj na Vebsajtu kao i prava i obaveze nastale po osnovu kupovine proizvoda putem Vebsajta regulišu se zakonima Republike Srbije.

DOSTAVA I PLAĆANJE

Ponuda i cene na našem sajtu ažurirani su na dnevnom nivou. Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Prodavac zadržava pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Navedene cene važe samo za kupovinu u Internet prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u maloprodajnim objektima Prodavca.
Kada nam pošaljete svoju porudžbinu dobijate automatsku e-mail poruku na osnovu koje Vas obaveštavamo da je Vaša porudžbina uspešno prosleđena službi internet prodaje na dalju obradu. Služba internet prodaje će nastojati da u najkraćem roku proveri da li smo u mogućnosti da vam obezbedimo poručeni artikal (artikle).
Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo poručeni artikal, primićete e-mail u kojem vas obaveštavamo da poručeni artikal više nije raspoloživ, te da smo prinuđeni da vam otkažemo porudžbinu. U tom slučaju porudžbenica neće biti realizovana.
Ukoliko nismo u mogućnosti da vam obezbedimo pojedine od više artikala koje sadrži vaša porudžbenica, kontaktiraće vas naš operater internet prodaje i obavestiti koji od poručenih artikala nisu raspoloživi, a biće zatražena i vaša saglanost da vam isporučimo samo one artikle koje ste poručili, a mi ih pritom imamo raspoložive na stanju. Nastojimo da stanje veličina i modela na sajtu bude ažurno, ali zbog dinamičnosti tržišta i broja maloprodajnih objekata u Srbiji postoji mogućnost da u određenim slučajevima poručeni proizvod više ne bude raspoloživ u našem magacinu. U slučaju da nakon izvršenog poručivanja bude utvrđeno da je omaškom na sajtu u odnosu na poručeni model označena pogrešna cena (na primer umesto 5000 dinara, stoji cena 500 dinara), prodavac će nastojati da kupca u što kraćem roku obavesti o uočenoj grešci i tačnom iznosu cene koja je za poručeni model važila u trenutku poručivanja. U tom slučaju kupac ima pravo da poručeni model plati prema ispravnoj maloprodajnoj ceni ili da odustane od porudžbenice.
Proizvodi poručeni preko Piroćanac webshop-a šalju se u roku od 5 radnih dana od momenta prijema porudžbine.
Isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije u saradnji sa brzom poštom CITY EXPRESS.
Isporuka porudžbine možete očekivati u roku od 5 radnih dana u periodu od 7h-16h.
Na dan kada očekujete pošiljku molimo Vas da u prethodno navedenom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja je može preuzeti. Kurir će u dva navrata pokušati da uruči pošiljku. Ukoliko prvi pokušaj isporuke pošiljke ne bude uspešan, kurir će Vas pozvati na broj telefona koji ste ostavili prilikom poručivanja i ugovoriti sa Vama novi termin isporuke. Ukoliko ni tada isporuka ne bude realizovana, pošiljka se vraća nama i potom ćemo Vas kontaktirati kako bi ustanovili razlog vraćanja i dogovorili o ponovnom slanju.
Prilikom preuzimanja pošiljke, potrebno je da vizuelno pogledate paket kako bi se uverili da ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportno pakovanje značajno oštećeno i posumnjate da je proizvod oštećen, potrebno je da odbijete pošiljku i da nas odmah obavestite o tome.

NAČIN PLAĆANJA

Vašu porudžbinu možete platiti pouzećem ili platnom karticom.
Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje u gotovini prilikom preuzimanja pošiljke od kurira koji Vam je doneo Vašu narudžbinu.
Platnim karticama Visa,Dina,American Express, Master Card ili Maestro možete platiti porudžbinu online. Nakon što potvrdite narudžbenicu na sajtu, bićete preusmereni na sajt Intesa banke, na kojoj vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju i moći ćete da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, informacije se, primenom najsavremenijeg sistema tokenizacije, unose direktno u PCI sertifikovanu platformu. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.

REKLAMACIJE

Saglasno zakonu obaveštavamo Vas da reklamacije na robu kupljenu putem sajta Piroćanac možete izjaviti elektronski na e-mail adresu: onlineshop @pirocanac.com ili poštom na adresu Piroćanca.
Prilikom reklamacije dužni ste da dostavite robu na koju se reklamacija odnosi, kao i račun na uvid ili dokaz o kupovini te robe (kopija računa, slip i sl.).
Prilikom dostavljanja robe niste dužni da dostavite ambalažu.
Proizvod koji reklamirate mora biti čist, upakovan, a reklamna greška mora biti označena. Sve opravdane reklamacije ćemo prihvatiti i u zavisnosti od Vaših zahteva vratiti novac, zameniti ili popraviti proizvod.
Po prijemu reklamacije izdaćemo Vam pisanu potvrdu ili ćemo Vas elektronskim putem obavestiti da potvrđujemo da smo primili Vašu reklamaciju, odnosno saopštićemo Vam broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u evidenciji primljenih reklamacija.
Najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovorićemo Vam na izjavljenu reklamaciju. Odgovor će sadržati odluku da li prihvatamo reklamaciju, izjašnjenje o Vašem zahtevu i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana od dana podnošenja reklamacije.
Dužni smo da postupimo u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko smo prethodno dobili Vašu saglasnost.
U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane trgovca, imate pravo po sopstvenom izboru na: zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov, ispravan proizvod ili otklanjanje nedostataka na proizvodu ukoliko je to moguće. Vraćanje uplaćenog iznosa prema priloženom računu vrši se u slučaju kada otklanjanje nesaobraznosti nije moguće. Povrat novca izvršiće se elektronskim putem na tekući račun u roku od 15 dana od dana reklamacije.

ZAMENA VELIČINE I ZAMENA ARTIKLA ZA DRUGI

Ukoliko želite da izvršite zamenu artikla koji ste kupili preko internet prodavnice, molimo Vas da pošaljete šifru, boju i veličinu proizvoda za koji želite da izvršite zamenu na e-mail: onlineshop@pirocanac.com. Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen, oštećen na bilo koji način ili nema viseće etikete.
Ukoliko ste nakon prijema artikla utvrdili da nije odgovarajuće veličine, imate pravo na zamenu uz priloženi račun.
Za proizvode iz kategorije donjeg veša nije moguće izvršiti zamenu.
Zamenu artikla možete izvršiti 15 dana od dana prijema artikla. U slučaju zamene robe kupac snosi troškove transporta spornog artikla do magacina, kao i ponovni transport zamenjenog artikla od magacina do adrese.

PRAVO NA ODUSTANAK

Potrošač ima pravo do odustane od ugovora o kupovini robe kojim je kupio robu putem sajta Piroćanac.com bez navođenja razloga zbog kojih odustaje od ugovora i to u roku od 7 dana od dana kada je roba dospela u državinu potrošača, odnosno u državinu trećeg lica koje je potrošač odredio.
Ukoliko želite da odustanete od ugovora o kupovini robe koji je zaključen putem sajta Piroćanac.com, to možete učiniti na sledeće načine:
slanjem obrasca o jednostranom raskidu ugovora elektronski na e-mail adresu: onlineshop@pirocanac.com ili poštom na adresu Piroćanac doo,Španskih boraca 10, 31230 Arilje.
Dužni ste da nam u roku od 7 dana od dana odustajanja od ugovora pošaljete kupljenu robu sa računom i popunjenim obrascem o jednostranom raskidu ugovora.
Troškove vraćanja robe snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.
Ukoliko Piroćanac d.o.o. utvrdi da je roba koja je vraćena od strane kupca oštećena i korišćena, Piroćanac d.o.o. nema obavezu da vrati novac za kupljenu robu. Takodje proizvode iz kategorije donjeg veša nije moguće vratiti. Ukoliko vraćena roba odgovara proizvodnom kvalitetu, Piroćanac d.o.o. je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio za robu, najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio robu.
Kupovinom proizvoda dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun.
Povraćaj sredstava se vrši isključivo na gore navedeni način, uplatom na dinarski tekući račun i nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.
Poručeni artikal, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima internet prodaje, ne možete samoinicijativno menjati/zahtevati novac u nekom od maloprodajnih objekata Piroćanca. Svaki takav paket bice vraćen pošiljaocu, o trošku pošiljaoca.